Ένα ευφυές σχέδιο

tsipras_varoufakisΌταν το δίδυμο Βαρουφάκης – Τσίπρας ξεκίνησαν τα σούρτα φέρτα στην Ευρώπη, ήμουν απόλυτα πεπεισμένος ότι προσπαθούσαν να τραβήξουν την προσοχή πάνω τους, για να μην αποκαλυφθεί ότι στο πίσω μέρος του μυαλού τους, δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για την “επόμενη μέρα”.

Έπεσα έξω. Τελικά υπήρχε σχέδιο και ήταν εξαιρετικά ευφυές. Κάνανε άνω κάτω τους πάντες για να μη αποκαλυφθεί η ανικανότητας τους σε όσους τους ψήφισαν. Κάθε φορά που ο Βαρουφάκης έκανε τους ευρωπαίους πολιτικούς να βγάζουν καπνό από τα αφτιά τους, ο κόσμος εδώ ένιωθε ικανοποίηση. Μέχρι και σε πορείες συμπαράστασης κατέβηκαν οι πολίτες με φανερή την ικανοποίηση τους πως για πρώτη φορά, κάποιοι τρίζουν τα δόντια στα μαύρα σκυλιά της ΕΕ που θέλουν να μας τρώνε για ορεκτικό.

Ανέβασαν τον πατριωτικό συναίσθημα του λαού στα ύψη, με φωνές και με απειλές προς πάσα κατεύθυνση εκτός Ελλάδας, για να φτάσουμε τελικά στο κείμενο της συμφωνίας, που όποιος λογικός άνθρωπος το διαβάσει, θα καταλάβει ότι τελικά χάσαμε και ότι τα υποτιθέμενα κέρδη μπορεί να αποβούν και μπούμερανγκ. Ουσιαστικά μας βάζουν ακόμα πιο βαθειά στα μνημόνια και το κάνουν με έναν λαό να τους αποθεώνει. Ουάου, που λέει και ο Βαρουφάκης. Εάν αυτό δεν είναι ευφυές, τότε τι είναι;

Π.Π.

* η τοποθέτηση του ονόματος του κ. Βαρουφάκη πριν από αυτό του κ. Τσίπρα, στην αρχή του παρόντος κειμένου, δεν είναι τυχαία. Από καθαρά επικοινωνιακή άποψη, ο κ. Βαρουφάκης έχει “εξαφανίσει” κυριολεκτικά τον κ. Τσίπρα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που απορεί κάποιος για το ποιος τελικά είναι ο αληθινός επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης.

Θερμή παράκληση όχι greeklish

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s