Ποιος βαράει τον ζουρνά;

ellinaras“Εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουνε, δεν θα παίζουνε αυτοί το ζουρνά και εμείς θα χορεύουμε”…

Ξεκινώ αυτή την εγγραφή με την παραπάνω προ-εκλογική δήλωση του κ.κ. Τσίπρα, τον οποίο και συγχαίρω ως απόλυτα ευρηματικό στο επίπεδο της “ανεκδοτολογίας”.

Θα τα πω για μια ακόμη φορά και ας γίνω γραφικός. Λαός που έμαθε στο “πλιάτσικο” και στο “ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο κώλος μας”, είναι λαός που στο τέλος θα μείνει με άδειο το πιάτο, άδειο το ποτήρι και που δεν θα μπορεί να κάτσει από το τσούξιμο!

Ξαφνικά επήλθε η σιγή… Σχεδόν πουθενά δεν διαβάζεις πλέον τις κορώνες των πρώτων ημερών από όλους εκείνους που πίστεψαν ότι τα παλικάρια της κυβέρνησης θα πάνε στας Ευρώπας να αποτελειώσουν το έργο που είχε αφήσει – κατά το ήμισυ – ο Τατσόπουλος στην Αθήνα!

Το “Έ ντε λα μαγκέ ντε Βοτανίκ” είναι μια φράση άγνωστη στους ξένους, σε αυτούς τους “βάρβαρους” που δεν ομιλούν την “ντε λα μαγκέν” διάλεκτο των Ελληναράδων. Μιλούν όμως – είναι σχεδόν βέβαιο – την αρχαία Ελληνική που εμείς δεν μάθαμε (τι να την κάνουμε άλλωστε μια πεθαμένη – για πολλούς – γλώσσα) κάτι που είτε μας αρέσει, είτε όχι, δεν τους κατατάσσει στους “βαρβάρους”.

Όπως επίσης μιλούν και την γλώσσα των αριθμών και ειδικότερα αυτή της απλής αριθμητικής, που λέει 1 μήλο +1 μήλο μας κάνουν 2 μήλα και άμα φας τα δύο μήλα ξεμένεις από μήλα. Γι’ αυτούς, το λογικό είναι να πας να μαζέψεις κι άλλα μήλα κι αν δεν έχεις, να φυτέψεις δικές σου μηλιές για να έχεις. Λογικό για εμάς, να φυτέψουν αυτοί μηλιές, να μαζεύουν τα μήλα και να μας τα δίνουν… Έτσι “μωρέ αδέλφι καθότι και διότι εμείς είμαστε μάγκες…ντάξει να ούμε”;

Λογικό γι’ αυτούς να μη θέλουν πλέον να δίνουν τα μήλα τους σε χαραμοφάηδες, λογικό για εμάς να απαιτούμε να ανεχτούν την αύξηση των χαραμοφάηδων και επιπλέον να μας ζητήσουν και συγγνώμη καθότι εμείς είμαστε Έλληνες!

Αυτός ο λαός έχει μπερδέψει την “βούρτσα…με την Λούτσα” και όταν καταλάβει την διαφορά, όχι μόνο βούρτσα δεν θα έχει, αλλά ούτε και μέχρι την Λούτσα δεν θα μπορεί να πάει να μαζέψει κανένα αγριόχορτο να το βράσει στο τσουκάλι.

Κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη απευθύνομαι σε εσάς κι ας ξέρω ότι δεν θα με διαβάσετε. Όταν πας καλεσμένος σε ένα σπίτι και έχεις κατά νου να το μετατρέψεις σε βίλα οργίων με εσένα στη θέση του επιβήτορα, δεν μπαίνεις με το καλημέρα σας λέγοντας “ήρθα να σας απαυτώσω”… Πας με γλυκά, πας με λουλούδια, δημιουργείς ατμόσφαιρα κι αν δεις ότι σε παίρνει να το παίξεις Γκουσγκούνης, τότε αρχίζεις τα “σκύψτε ευλογημένοι”. Εάν όμως δεις ότι δεν σε παίρνει…την ποιείς προς την έξοδο με ελαφρά πηδηματάκια πριν σε πάρουν χαμπάρι και σε στήσουν σε καμιά γωνία για να σου επιδείξουν τις τελευταίες τεχνικές επί των αλμάτων εις βάθος!

Αλλά δεν φταίτε εσείς… Φταίνε οι δεκάδες χιλιάδες πανηλίθιοι που σας έκαναν κυβέρνηση για να αντικαταστήσετε μια επίσης κυβέρνηση πανηλιθίων καθώς οι προηγούμενοι από εσάς πανηλίθιοι δεν τα κατάφεραν στο παιχνίδι “και η πίτα αφάγωτη και ο σκύλος χορτάτος”. Πανηλίθιοι που πιάστηκαν από το όραμα “ωχ μωρέ αδελφέ…και ο μήνας θα έχει πάλι εννιά” εκείνοι, “πανηλίθιοι” εσείς που πιστέψατε ότι θα τους πάρετε τα σώβρακα των εταίρων μας, με την μαγκιά σας.

Πήγατε να πιάσετε – και καλά – φιλίες με τους “αδύναμους”! Ποιους αδύναμους; Με την Ισπανία που είναι η 5η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη με βιομηχανία που περιλαμβάνει μέχρι και αεροδιαστημικά προγράμματα; Με την Ιταλία που έχει βιομηχανία που εμείς στην Ελλάδα δεν μπορούμε ούτε να ονειρευτούμε; Με τους Γάλλους που είναι η 2η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη; Πήγατε να πιάσετε “φιλίες” του στυλ “έλα ρε φιλάρα, είμαστε στο ίδιο καζάνι”, μόνο που ξεχάσατε κάτι βασικό. Αυτοί δεν είναι ούτε στο δικό μας καζάνι, αλλά ούτε και στο καζάνι κανενός άλλου. Έκαστος βράζει στο δικό του καζάνι και για διαφορετικούς λόγους. Επίσης, κανένας τους δεν είναι στο δικό μας το καζάνι που μας έβαλαν όσοι είχαν επιλέξει το ραχάτι και το κράτος πατερούλη που αντί να φροντίζει για ανάπτυξη, φρόντιζε και θέλει να συνεχίσει να φροντίζει να διατηρεί ψηφοφόρους.

Είστε για το τρελάδικο γιατί ακόμα και στο “ήλιος, ούζο και συρτάκι”, που προβάλλουν όλοι ως παράδειγμα “ανάπτυξης”, μας έχουν ξεπεράσει προ πολλού και όσο εμείς φωνάζουμε (για εσωτερική κατανάλωση) ότι “σκίζουμε” στον τουρισμό – την μοναδική “βιομηχανία” που μας έχει απομείνει, όλοι ξεχνάνε να πουν ότι ακόμα και οι γείτονες οι Τούρκοι είναι σε καλύτερη θέση από εμάς!

Τα νούμερα του παγκόσμιου οργανισμού τουρισμού μιλάνε από μόνα τους (http://en.wikipedia.org/wiki/World_Tourism_rankings#Europe)

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2013, εντός Ευρώπης (όχι ΕΕ), είμαστε στην 10η (τελευταία) θέση. Έτσι προς ενημέρωση:

1η Θέση Γαλλία
2η θέση Ισπανία
3η θέση Ιταλία
4η θέση Τουρκία
5η θέση Γερμανία
6η θέση Μεγ. Βρετανία
7η θέση Ρωσία
8η θέση Αυστρία
9η θέση Ουκρανία
10η θέση Ελλάδα

Θα μιλήσετε και εδώ για “μποϊκοτάζ” και “ξένα συμφέροντα”;

Στις 10 χώρες παγκοσμίως με τα περισσότερα έσοδα από τον τουρισμό, η Ελλάδα δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως η Ισπανία στην 2η θέση, η Γαλλία στην 3η θέση, η Ιταλία στην 5η θέση, η Γερμανία στην 7η θέση, η Μεγάλη Βρετανία στην 8η θέση και η γείτονα Τουρκία στην 10η θέση. (πηγή εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/World_Tourism_rankings#International_tourism_receipts_in_2013)

Η Ελλάδα ζει με τους μύθους της και μάλιστα επιλέγει πάντα πολιτικούς ικανούς όχι μόνο να συντηρούν τους μύθους, αλλά να κατασκευάζουν κι άλλους μύθους, καθώς ο μέσος Ελληναράς βαυκαλίζεται με την “μυθολογία”. Κι όταν η “μυθολογία” δεν του κάθεται καλά, κατασκευάζει “κύκλους”, “αγορές”, “κερδοσκόπους” και μυστικές λέσχες της μουστάρδας που έχουν βαλθεί να μας αφαιρέσουν την Ελληνική “ταυτότητα”. Το έχω γράψει και παλαιότερα. Όλοι αυτοί που κάποιοι φαντασιώνονται ότι θέλουν να μας “ανθελληνίσουν”, δεν χρειάζεται να κάνουν απολύτως τίποτα, γιατί όλα αυτά που τους καταλογίζουμε, τα κάνουμε από μόνοι μας κι αν υπάρχουν κάπου σε κάποια σκοτεινή γωνιά, τους τα σερβίρουμε αυτοβούλως.

Γι’ αυτό φίλε Ελληναρά… Ξεκίνα να χορεύεις με τους Ευρωπαίους να βαράνε τον ζουρνά και εφόσον δεν θέλεις να κατανοήσεις την αλήθεια ως έχει, συνέχισε να ζεις στον μύθο σου. Όμως να θυμάσαι αυτό. Σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν και κάποιοι που δεν ζουν στον ονειρικό κόσμο των μύθων σου, αλλά στην πραγματικότητα και καθημερινά καλούνται να πληρώσουν τα δικά σου λάθη και τις δικές σου επιλογές. Γι’ αυτό φίλε Ελληναρά, δεν είσαι μόνο πανηλίθιος, είσαι και εγκληματίας.

Όσο για το ποιοι βαράνε τον ζουρνά, τον βαράνε αυτοί που τον βάραγαν πάντα καθώς εσύ αρνήθηκες να μάθεις να τον βαράς. Θυμήσου επίσης αυτό. Ζεις στο 2015 και όχι στο ’70 του “όπα και σπάστα μάνα μου” και του “μαμαζέλ ντου γιου λάϊκ δι γκρίς”, ούτε και στην δεκαετίες του ’80 και ’90 που πούλαγες στους Ευρωπαίους τενεκέδες με νερό για λάδι έξτρα πρίμα γκουντ από ελιές που δεν είχες. Σε πήρανε χαμπάρι!

Π.Π.