Η κρίση δεν είναι γρίπη να περάσει

Είχα καιρό να γράψω. Ο λόγος απλός. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πλέον κάτι για να γράψεις. Στην χώρα που όλοι γράφουν, όλοι φωνάζουν και όλοι δακτυλοδείχνουν πίσω από την ασφάλεια της κουρτίνας τους και αυτό το θεωρούν διαμαρτυρία, να πεις τι; Να μιλήσεις για ποιο πράγμα;

Μια ματιά στα ΜΜΕ (επίσημα και ανεπίσημα) είναι αρκετή για να διαπιστώσεις πως σε αυτή τη χώρα, ζούνε πολίτες που έχουν την αίσθηση ότι η κρίση είναι μια γρίπη που θα περάσει. Είδατε, διαβάσατε, ακούσατε έστω και μια φορά την λέξη “επανάσταση”; Όχι. Ακόμα και το παραδοσιακά – κατ’ ευφημισμό – κόμμα της αριστεράς (ΚΚΕ), έχει λουφάξει στην γωνιά του και απλά εισπράττει τις “βουλευτικές αποζημιώσεις”. Ποιος ξέρει…αφού αποδείχτηκε ότι ο μαχητής των προδοτών που πούλαγαν την Ελλάδα για τις μίζες, ήταν και αυτός στο κόλπο…μπορεί το ίδιο να έχει γίνει και κατά Περισσό μεριά.

Αλλά τι λέω; Τόσα χρόνια λειτουργούσαν ως το απόλυτο δεκανίκι της εκάστοτε κυβέρνησης με αρχή γενομένης από αυτήν της Νέας Δημοκρατίας, όταν ο Κ. Καραμανλής (ο μακαρίτης) ξεκίνησε την συστηματική αποβιομηχανοποίηση της χώρας και ο μόνος τρόπος για να βοηθηθεί σε αυτό, ήταν οι απεργίες που – όλως τυχαίως – οργάνωνε το ΚΚΕ. Οπότε λογικό να μη μιλάνε…άλλωστε μη ξεχνάμε ότι είναι το μοναδικό κομμουνιστικό κόμμα στον κόσμο, που διαθέτει επιχειρήσεις και έχει αποδείξει πολλάκις ότι τις διαχειρίζεται (μαζί με τους εργαζόμενους σε αυτές) με ακραίες ιμπεριαλιστικές τακτικές.

Για να μην παρεξηγηθώ, όταν μιλάω για επανάσταση, δεν αναφέρομαι στην βία, στα ξύλα και στα ανοιγμένα κεφάλια. Αυτό δεν λέγεται επανάσταση, αυτό λέγεται βλακεία που στο τέλος την πληρώνουν όλοι. Υπάρχουν και οι απόλυτα “βελούδινες” και απόλυτα αναίμακτες επαναστάσεις, αυτές που κάνουν χειρότερη ζημιά από κάθε άλλη μορφή επανάστασης και ονομάζεται “άρνηση”.

Ο εφοριακός να αρνηθεί να εισπράξει φόρους, ο πολίτης να αρνηθεί να τους πληρώσει, να γίνει ένα μπάχαλο χωρίς φωνές, χωρίς έκτροπα. Επανάσταση θα είναι, ο εργατικός και έντιμος δημόσιος υπάλληλος να απαιτήσει να γίνει αξιολόγηση που θα καθαρίσει την υπηρεσία του από τα ανίκανα τεμπελόσκυλα για να κάνει και ο ίδιος καλύτερα την δουλειά του.

Όμως αυτά, μπορούν να γίνουν σε ένα κράτος όπου ο πολίτης δεν έγινε ποτέ συνένοχος στην κρατική ρεμούλα, που ποτέ δεν έβγαλε χρήματα που δεν τα άξιζε δουλεύοντας σε μια δουλειά που δεν ήξερε ούτε κατά που πέφτει, που δεν έκτισε ποτέ αυθαίρετο, που δεν έκλεισε ποτέ την πυλωτή για να την νοικιάσει σαν σπίτι και πάει λέγοντας…

Μου είπε ένας φίλος στο G+ ότι δεν υπάρχει ηγέτης να ξεσηκώσει τον λαό. Του απάντησα πως η ιστορία έχει διδάξει, ότι οι ηγέτες ξεπηδούν μέσα από επαναστατημένους λαούς κι εγώ δεν βλέπω κανέναν να θέλει να επαναστατήσει. Ειδικά όσοι εισέπραξαν και εισπράττουν ακόμα μισθούς που δεν τους αξίζουν (και είναι υπερβολικά πολλοί) που στο μυαλό τους υπάρχει μία και μόνη σκέψη, πως θα επιβιώσουν οι ίδιοι.

Η σκέψη ότι ο απέναντι τους πεθαίνει γιατί αυτοί είχαν μάθει να χρεώνουν τον δημόσιο κορβανά με λεφτά που δεν άξιζαν, δεν τους περνάει από το μυαλό. Η σκέψη ότι ο μικροεπιχειρηματίας που κρεμάστηκε δυο τετράγωνα πιο πέρα από το σπίτι τους, επίσης δεν τους απασχολεί, γιατί όταν εκείνος δούλευε μόνο για να πληρώνει, εκείνοι πληρωνόντουσαν για να μη δουλεύουν. Η μόνη δουλειά που ήξεραν να κάνουν, ήταν να ψηφίζουν.

Σε ένα κράτος που τα τεμπελόσκυλα και οι “καταφερτζήδες” κατάφεραν να γίνουν οι μικροί και μεγάλοι κουμανταδόροι βοηθοί του κάθε ενός που είχε το θράσος να δηλώνει “ηγέτης”, οι επαναστάσεις δεν έχουν θέση. Άλλωστε είδαμε και τα αποτελέσματα της τελευταίας αιματηρής επανάστασης στην Ελλάδα (Πολυτεχνείο)… Αυτοί που την καθοδήγησαν σήμερα είναι ή υπόλογοι, ή κυβερνούν από διάφορα πόστα και είναι αυτοί που έσπρωξαν την χώρα από τον φασισμό των αρμάτων μάχης στον φασισμό των δανειστών. Οπότε να μας λείπουν τέτοιες επαναστάσεις που θα γεννήσουν την επόμενη φουρνιά που θα μας οδηγήσει στους επόμενους δανειστές…

Αυτή η κρίση δεν είναι γρίπη που θα περάσει, είναι ο λοιμός που θα εξοντώσει κάθε τι πάνω σε αυτή τη χώρα και όταν θα ακουμπήσει και αυτούς που νομίζουν ότι είναι ακόμα πλούσιοι αλλά έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε προσωρινή δυσκολία και περιμένουν τους επόμενους εθνοσωτήρες, τότε θα γίνει το μπάχαλο…αλλά τότε θα είναι αργά και το μπάχαλο θα είναι και η ταφόπλακα που θα σφραγίσει οριστικά την Ελλάδα.

Π.Π.

Advertisements

Θερμή παράκληση όχι greeklish

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s