Ο εθνικά υπερήφανος Έλληνας δεν πουλάει την Ελλάδα, αφήνει να του την κλέψουν!

Φόβος και τρόμος και πανικός και οργή σε κάθε άκουσμα είδησης πρόθεσης να πουληθούν αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, τρένα κλπ σε ιδιώτες.

Οι μεν (βλέπε Σύριζα) φοβούνται γιατί ξέρουν πως ότι μπαίνει για πώληση, παύει να λειτουργεί σαν μελλοντικό χωνευτήρι ψηφοφόρων.

Οι δε (Κυβέρνηση) τρέμουν στην ιδέα ότι εάν δεν πωληθούν δεν θα μπορούν να δείξουν στην τρόϊκα “έργο”.

Ο φόβος του Σύριζα, πηγάζει από την απόλυτη έλλειψη ενδιαφέροντος για το μέλλον αυτού του τόπου. Τρέμουν στην ιδέα ότι δεν θα ευοδώσουν τα σχέδια τους για την ικανοποίηση των απαιτήσεων αυτών που πάνω τους βάσισαν το πολιτικό τους μέλλον και που δεν είναι άλλοι από Πασόκους της μετάνιωσης (αυτοί που μεταπήδησαν στον Σύριζα ελπίζοντας ότι θα αναγεννήσει τον σοσιαλισμό της χρυσής κουτάλας).

Ο φόβος της κυβέρνησης, πηγάζει από την απόλυτη έλλειψη ενδιαφέροντος για το μέλλον αυτού του τόπου. Τρέμουν στην ιδέα να μη καταφέρουν να ξεγελάσουν για μια ακόμη φορά τους δανειστές (όχι ότι το έχουν καταφέρει μέχρι τώρα) και μπροστά στον πανικό της αποτυχίας του σχεδίου “ρίξε τους στάχτη στα μάτια”, προσπαθούν να ξεπουλήσουν πιρ παρά όλα αυτά που αν τα εκμεταλλευόντουσαν έξυπνα, θα έπειθαν άπαντες ότι δεν είναι κουτοπόνηροι μικροπολιτικάντηδες.

Η Ελλάδα πρέπει να πουληθεί! Δεν πρέπει να ξεπουληθεί και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνεχίσει να βαδίζει όπως βάδιζε.

Να πουληθούν και τα αεροδρόμια και τα λιμάνια και τα τρένα και ότι άλλο μπορεί να επιφέρει ανάπτυξη μέσα από ιδιωτικά κεφάλαια. Κάθε σκέψη ότι τα ιδιωτικά συμφέροντα θα βλάψουν το κοινό συμφέρον, είναι βλακώδης για δύο πολύ απλούς λόγους.

Πρώτον γιατί το κράτος μπορεί να διασφαλίσει αυστηρούς όρους πώλησης που θα προστατεύουν το κοινό συμφέρον και ταυτόχρονα θα διασφαλίζουν ότι ο ιδιώτης θα έχει συμφέρον να επενδύσει.

Δεύτερον για τον απλούστατο λόγο, ότι ο ιδιώτης επενδυτής θα θελήσει να έχει κέρδος, οπότε θα αναπτύξει επιχειρηματικά πλάνα που θα καταστήσουν το κέρδος εφικτό. Τι σημαίνει αυτό; Το αυτονόητο: αυτός που λχ θα αγοράσει ένα αεροδρόμιο θα προσπαθήσει να το κάνει ελκυστικό στις αεροπορικές εταιρείες που αυτομάτως σημαίνει αύξηση πτήσεων, αύξηση επισκέψεων στον τόπο λειτουργίας του αεροδρομίου και ούτω καθ’ εξής.

Άρα λοιπόν, όποιος αποφασίσει να μην ξεπουλήσει την Ελλάδα, πουλάει Ελλάδα δεν πουλάει την Ελλάδα.

Τα μόνα που πρέπει να μείνουν υπό την αυστηρή εποπτεία του κράτους, είναι τα αγαθά όπως είναι αυτά της κοινωνικής πρόληψης, το νερό, η εκπαίδευση (αλλά εδώ υπό προϋποθέσεις), οι αρχαιολογικοί χώροι και η ασφάλεια του κράτους.

Όλα τα άλλα να δοθούν σε ιδιώτες με αυστηρές προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την έννοια της παραχώρησης για κοινό και όχι για μονομερές όφελος.

Όμως στην χώρα του άρπα-κόλλα, της αρπαχτής που οι εκφράσεις “η πίτα αφάγωτη και ο σκύλος χορτάτος” και “τα σα μα και τα μα μάσα τα”, έχουν αντικαταστήσει την απλή λογική, όλα αυτά ακούγονται εξωφρενικά και όπου δεν υπερισχύει η λογική, βρίσκουν τρόπο και εισέρχονται τα “γατόνια” της αγοράς και στο τέλος – πάντα – είναι οι μόνοι κερδισμένοι. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε αυτή τη φάση, όπου τα “γατόνια” (εγχώρια και εξωχώρια) περιμένουν στην γωνία την ευκαιρία να ορμήξουν, όχι γιατί θα τους καλέσουν αλλά γιατί το αμπέλι είναι ξέφραγο.

Έτσι όσο πολιτικοί και πολίτες τσακώνονται για το που θα μπει ο φράχτης, τι χρώμα θα έχει ο φράχτης, για το αν πρέπει να μπει φράχτης και για το ύψος του φράχτη και κανένας δεν θα δίνει σημασία στο αμπέλι, θα το τρυγήσουν άλλοι. Τι θα γίνει όταν γυρίσουν το κεφάλι και δουν ότι δεν έχει μείνει ούτε ένα τσαμπί στο αμπέλι; Ότι κάνουν πάντα. Θα ξεκινήσουν καινούργιο καυγά για το ποιος έφταιγε.

Οπότε δεν τίθεται θέμα πώλησης της Ελλάδας, διότι η ιστορία, μας έχει διδάξει πως πάντα στο τέλος, ο κλασσικός Έλληνας της αντίδρασης σε όλα, αφήνει να του κλέβουν αυτά που ο ίδιος θα έπρεπε να έχει πουλήσει ακριβά.

Αλλά ποιος νοιάζεται γι’ αυτό; Εκείνο που έχει σημασία για τον κλασσικό Έλληνα της αντίδρασης σε όλα, είναι να αισθάνεται εθνικά υπερήφανος ακόμα κι όταν έχει παραχωρήσει το δικαίωμα να τον ξεβρακώσουν.

Π.Π.

Advertisements

Θερμή παράκληση όχι greeklish

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s