Φοβόμαστε μη βρούμε τον μπελά μας;

injustice-quotes-1Αν βγει κάποιος και μιλήσει για την αρνητική επίπτωση των λαθρομεταναστών

στην Ελλάδα, κινδυνεύει να τον πουν ρατσιστή, φασίστα, ακροδεξιό.

Αν βγει κάποιος και καταγγείλει επώνυμα σε μια υπηρεσία τον γείτονα του που παρανομεί σε βάρος του κράτους, άρα σε βάρος όλων μας, θα τον πουν χαφιέ, τρελό, αλήτη και βάλε.

Αν βγει κάποιος και καταδείξει τα λάθη του Έλληνα, αυτομάτως στο στόμα όλων θα μπει η λέξη “ανθέλληνας”. Πολύ περισσότερο δε, αν πει ότι οι ξένοι δεν φταίνε σε τίποτα για τα δικά μας δεινά.

Αν κάποιος βγει και μιλήσει για τα στραβά της εκκλησίας και τον διαχωρισμό της από την πολιτεία, τότε θα είναι και ανθέλληνας και άθεος. Άσε που μπορεί να υποστεί μέχρι και λιθοβολισμό, γιατί ως γνωστόν, στην Ελλάδα της δημοκρατίας ο φονταμενταλισμός της θρησκείας εξακολουθεί να είναι ζωντανός.

Τελικά, ζούμε μια ζωή που την οδηγεί ο φόβος της πιθανότητας να βρούμε τον μπελά μας εάν πράξουμε το σωστό. Ζούμε σε μια κοινωνία τόσο κούφια και δήθεν, που δεν επιτρέπει στο δίκαιο και στο σωστό να αποκαλύψουν την σαπίλα της.

Φτιάξαμε μια κοινωνία που δεν επιτρέπει σε κανέναν να έχει το θάρρος να καταγγείλει τα στραβά ως έχουν.

Τα στραβά πρέπει να έχουν πάντα μια συγκεκριμένη οπτική. Η σφαιρική αντιμετώπιση τους απαγορεύεται.

Οι αριστεροί βλέπουν στραβό αυτό που κάνουν οι δεξιοί, οι δεξιοί το ανάποδο, η εκκλησία έχει πάντα μια διαφορετική άποψη… Γενικά ένα μπάχαλο στον βωμό της άρνησης. Όλοι έχουν άποψη για όλα αλλά μόνο για την όψη που βλέπουν.

Όποιος τολμήσει να δει πίσω και πέρα από την όψη που κοιτάζουν, είναι – αυτομάτως – επικίνδυνος.

Πάντα, όλοι, έχουν και μια καλή δικαιολογία για να σε πείσουν ότι το στραβό που βλέπεις, δεν είναι στραβό ή για να σε πείσουν ότι αυτό που εσύ δεν το βλέπεις για στραβό, είναι στραβό γιατί κάποιοι άλλοι προσπαθούν να αποδείξουν το αντίθετο. Μια τρέλα!

Φοβόμαστε τις λέξεις και δεν αισχυνόμαστε από τις πράξεις. Ντρεπόμαστε να πούμε ότι ο Χ κλέβει κατάφωρα το κράτος από τον φόβο της ταμπέλας του χαφιέ και κλείνουμε τα μάτια μπροστά στον άνεργο που πεινάει και εξαιτίας του Χ και του Ψ και του Ω που ποτέ δεν τολμήσαμε να καταγγείλουμε. Έτσι δεν κάναμε με όλα;

Χαφιές δεν γίνεσαι όταν έχεις τα κότσια να καταγγείλεις επώνυμα το στραβό που βλέπεις. Χαφιές γίνεσαι όταν σηκώνεις το τηλέφωνο και καλείς λχ το 1517 για να καταγγείλεις ανώνυμα αυτόν που δεν χωνεύεις και θέλεις να τον εκδικηθείς.

Όπως είσαι και ανθέλληνας όταν στη θέση ενός Έλληνα παίρνεις έναν λαθρομετανάστη με το 1/10 των χρημάτων που θα έδινες στον συμπατριώτη σου. Όπως είσαι και ρατσιστής με το που βλέπεις έναν υπέρβαρο και γελάς με τον “χοντρό”…

Δεν μιλάμε από τον φόβο μη βρούμε τον μπελά μας, αλλά δεν σκεφτόμαστε το απλό. Εάν εμείς κλείνουμε το στόμα μας στην αδικία σε βάρος κάποιου, θα έρθει η στιγμή που και αυτός θα κάνει το ίδιο ακριβώς, όταν η αδικία κτυπήσει την δική μας πόρτα.

Π.Π.

Advertisements

Θερμή παράκληση όχι greeklish

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s