O πόλεμος της TV με όπλο τα σκουπίδια

TVsktchΌποιο κανάλι και να ανοίξεις κοντά στην μεσημβρινή ώρα, θα γίνεις μάρτυρας ενός ιδιόμορφου πολέμου που έχει ξεσπάσει σε βάρος της κοινωνίας που βογκάει κάτω από τα προβλήματα της επιβίωσης.

Είναι ο πόλεμος της TV με όπλο τα σκουπίδια.

Χαζογκόμενες και χαζογκόμενοι, γεμίζουν τις οθόνες και επιβάλλουν την παρουσία τους, προβάλλοντας μια ζωή που – πλέον – υπάρχει μόνο για λίγους.

Σε κάθε ευκαιρία που θα τους δοθεί, υποκρίνονται μέχρι δακρύων ότι νοιάζονται για τον απλό ταλαιπωρημένο πολίτη που δεν έχει να φάει και την ίδια στιγμή του πετάνε κατάμουτρα “κοσμικά” πάρτυ, πανάκριβα ρούχα, γκουρμεδιές και νέα για το πως κοιμήθηκε η τάδε μοντέλα ή για το τι δήλωσε ο τάδε τραγουδιάρης για τα προβλήματα της κοινωνίας, για το αν τσακώθηκε ο τάδε μόντελος με την γκόμενα του και για το αν φαινόταν το σπυρί στη φάτσα της κάθε αγουροξυπνημένης που ανοίγει τα μάτια της μέσα στο instagram.

Όσο και να το παλέψεις μέσα στο μυαλό σου, δεν υπάρχει λογική εξήγηση για όλο αυτό το σκηνικό. Ή μήπως υπάρχει; Είναι μήπως η εκδίκηση των αποβρασμάτων που αρνούνται πεισματικά να αποδεχτούν ότι είναι αποβράσματα που δεν έχουν χώρο σε αυτή την κοινωνία;

Είναι μήπως η υπενθύμιση των λίγων ότι θα παραμείνουν λίγοι και θα ζουν σε βάρος των πολλών όπως το έκαναν πάντα; Ή μήπως είναι απλά η βλακεία που έχει την βάση της στο “πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι έτσι θα ζούμε”;

Ότι και να είναι, δεν μπορεί η κα Χαχανίδου με τον κύριο Μπουρδόπουλο να βγαίνουν και να μιλάνε υποκρινόμενοι το ενδιαφέρον τους για τον συνάνθρωπο τους που υποφέρει. Δεν μπορείς να απευθύνεσαι στον άνθρωπο που δεν έχει πλέον να βάλει δεύτερο ρούχο, φορώντας μπλουζάκι των 500€, ούτε να πουλάς γκουρμεδιές στον άνθρωπο που τρώει ένα μήνα μακαρόνια νερόβραστα.

Προκαλούν και το κάνουν σκόπιμα.

Στην Ελλάδα της παρακμής, αυτοί που την οδήγησαν στην παρακμή, επιμένουν να θέλουν να αποδείξουν ότι η δική τους παρακμή δεν είναι παρακμή, αλλά ο τρόπος ζωής που θα έπρεπε να ακολουθούν όλοι.

Φροντίζουν δε με κάθε τρόπο να καταστούν ξεκάθαρη την δική τους “ανωτερότητα” έναντι της πλέμπας (διότι για τα δικά τους μέτρα και σταθμά όλοι οι άλλοι είναι πλέμπα) και το κάνουν με τον χειρότερο τρόπο. Το κάνουν εξευτελίζοντας την νοημοσύνη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, προκαλώντας ανοιχτά την κοινωνία.

Εννοείται επίσης πως έχουν έτοιμες και τις απαντήσεις σε όλα αυτά. “Ας μη μας βλέπουν”, “δεν φταίμε εμείς για όλα όσα περνάει η κοινωνία” και άλλα πολλά παρόμοια.

Στην Ελλάδα της ψευτογκλαμουριάς, οι πρίγκιπες της παρακμής, οπλίζουν το όπλο που λέγεται τηλεόραση και κάθε μέρα βγαίνουν να πυροβολήσουν την κοινωνία με την ανοχή ενός κράτους που λειτουργεί με πολλές ταχύτητες. Γιατί αν λειτουργούσε με την ίδια ταχύτητα, οι περισσότεροι από αυτούς, θα κολυμπούσαν στα θολά νερά που κολυμπάμε οι περισσότεροι.

Η άλλη πλευρά του προβλήματος

Δεν φταίνε όμως μόνο αυτοί. Φταίνε και αυτοί που τους βλέπουν και τους τηλεφωνούν και τους αρχίζουν τα μελό και στα “καλά είσαι κούκλα σήμερα, καλά είσαι πολύ ωραίος σήμερα, πόσο σου πάει το χρώμα στη μπλούζα” και δεν σκέφτονται ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που τους έχουν γραμμένους εκεί που δεν πιάνει το μελάνι.

Είναι ακατανόητο σε μια κοινωνία που υποφέρει, τα “νούμερα” να γράφουν νούμερα!

Είναι ακατανόητο σε μια κοινωνία που υποφέρει, τα ΜΜΕ που ασχολούνται με το τι έκανε η τάδε Μπιρμπιλοπούλου όταν βγήκε με καφέ με τον Χ Μπιμπικόπουλο, να έχουν έστω και έναν αναγνώστη, θεατή, ακροατή!

Είναι ακατανόητο σε μια κοινωνία που υποφέρει, να υπάρχει έστω και ένα άτομο που να ενδιαφέρεται για το αν φάνηκε το εσώρουχο της κάθε “επώνυμης” Αστέρως και αν ο Χ τσακώθηκε με τον Ψ του αντίπαλου καναλιού μέσω social media και να τους ακολουθούν χιλιάδες followers…

Όπως είναι για εξοστρακισμό όλοι όσοι ζούσαν σε βάρος μας και φόρτωσαν μια ολόκληρη γενιά με ένα αβάσταχτο βάρος, έτσι είναι και αυτοί που ασχολούνται και στηρίζουν όλα αυτά τα trash MME και δίνουν το δικαίωμα στον κάθε Μπιρμπιλόπουλο που πυροβολεί καθημερινά την κοινωνία, να συνεχίζει να το κάνει.

Όλα αυτά είναι ακατανόητα όπως τόσα άλλα στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και όσα να γράψει κάποιος, όσα και να πει, δεν πρόκειται να ιδρώσει κανένα αφτί. Είμαστε μια χώρα που ζει στο ακατανόητο και πορεύεται με έναν ακατανόητο τρόπο για την απλή κοινωνική λογική.

Η τηλεόραση και τα ΜΜΕ που προβάλλουν το trash και ζουν από αυτό, μπορούν και το κάνουν, γιατί πολύ απλά απευθύνονται σε μια κοινωνία που έχουν επικρατήσει τα σκουπίδια. Εάν απέναντι τους δεν είχαν σκουπίδια, δεν θα είχαν κοινό να απευθυνθούν.

Π.Π.

Advertisements

Θερμή παράκληση όχι greeklish

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s