Το 1965 οδήγησε στην χούντα, το 2014 που θα οδηγήσει;

Το 1965 οδήγησε στην χούντα, το 2014 που θα οδηγήσει;

Διαβάζω στο newsbomb

“Συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, απ’ τα πιο γνωστά μάλιστα ονόματα του χώρου, έχουν ήδη αρχίσει επιχειρήσεις «προσέγγισης» βουλευτών, ώστε να καταστεί δυνατός ο στόχος της συγκέντρωσης των «180» για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν έτσι οι πρόωρες εκλογές! Μάλιστα –κατά τις ίδιες πληροφορίες- στην Κουμουνδούρου όχι μόνο πληροφορήθηκαν για τα ονόματα των επιχειρηματιών που παίζουν σε αυτό το «παιχνίδι» που θυμίζει έντονα την περίοδο του 1965, αλλά επίσης έχουν μάθει και τα ονόματα ορισμένων βουλευτών που έχουν ήδη βολιδοσκοπηθεί” Πηγή εδώ

Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Βέβαια, το θέμα επιχειρηματίες – κυβέρνηση – πολιτικοί – πολιτευτές και ούτω καθ’ εξής, δεν είναι κάτι νέο και όποιος πολιτικός το “ανακαλύπτει” τώρα, παίζει με την νοημοσύνη όλων και το κάνει για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικούς σκοπούς.

Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει αύριο το πρωί κυβέρνηση και θα σταθεί μακριά από αυτό το παιχνίδι της διαπλοκής, είναι – το λιγότερο – αφελείς.

Το δημοκρατικό πολίτευμα έχει υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Ποτέ άλλοτε, τόσοι πολλοί άχρηστοι και ανίκανοι πολιτικοί, δεν μαζεύτηκαν μέσα στην Βουλή. Ποτέ άλλοτε δεν έγιναν τόσες “αλλαξοκωλιές” από κόμματα σε κόμματα, ποτέ άλλοτε δεν απαντήθηκαν ένθερμοι υβριστές ενός προσώπου να μετατρέπονται σε υμνητές για χάρη της καρέκλας. Ποτέ άλλοτε η πολιτική ζωή αυτού του τόπου, δεν σύρθηκε σε επίπεδο πεζοδρομίου. Ποτέ άλλοτε δεν μαζεύτηκαν τόσοι πολλοί τζογαδόροι που η μόνη τους έγνοια είναι να μη φύγουν από το παιχνίδι που πληρώνει καλά ακόμα και τον τελευταίο βλάκα.

Το σκηνικό είναι σχεδόν ίδιο με εκείνο του 1965. Υποσχέσεις και ανταλλάγματα για στήριξη, ένα χάος σε βάρος ολόκληρου του λαού με το πρόσχημα της σωτηρίας του. Οι εφημερίδες τότε, ξεσηκώθηκαν μιλώντας για πολιτικό πραξικόμημα και για κατάλυση του συντάγματος. Σήμερα αμπελοφιλοσοφούν αορίστως με τίτλους που σαν μοναδικό τους στόχο, έχουν την πόλωση, ανάλογα με το ποια συμφέροντα εξυπηρετούν.

Όλα για την καρέκλα και ο πόλεμος για την εξουσία θα αγριέψει κι άλλο. Μόνο που σχεδόν σε κάθε πόλεμο, συνήθως αυτοί που τον προκαλούν και τον διευθύνουν, δεν πληρώνουν μια στο τέλος. Ειδικά στους πολιτικούς, είναι πολύ εύκολο να αγιάσουν τα γένια τους και μετά την καταστροφή να δηλωθούν ήρωες με μεταξύ τους ευλογίες. Τα αληθινά θύματα κάθε πολέμου, είναι οι άμαχοι. Το ίδιο θα γίνει και τώρα.

Μπορεί τα τότε δεδομένα (1965) να διαφέρουν κατά πολύ με τα σημερινά – με εξαίρεση τις υποσχέσεις και τα ανταλλάγματα – αλλά το αποτέλεσμα είναι ίδιο: απαξίωση της πολιτικής, αστάθεια και χάος. Όπου επικρατεί το χάος, επέρχεται η καταστροφή. Το χάος των Ιουλιανών του ’65, οδήγησε στην χούντα. Το σημερινό χάος, που θα οδηγήσει; Δυστυχώς δεν θα αργήσουμε να το μάθουμε, οπότε υπομονή.

Π.Π.

Θερμή παράκληση όχι greeklish

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s