Ελληνικός νεο-χαφιεδισμός

prodotisΣύμφωνα με τα όσα διαβάσαμε τις προηγούμενες ημέρες, 200 άτομα ημερησίως σηκώνουν το τηλέφωνο, για να καρφώσουν στο ΣΔΟΕ με τα περισσότερα από αυτά τα τηλεφωνήματα, να έχουν σαν κίνητρο την προσωπική εκδίκηση.

Αντιγράφω το κείμενο ως έχει: “Τα στατιστικά στοιχεία λένε πως 6 στους 10 τηλεφωνούν για να «συνετίσουν» αντιπαθητικές πεθερές, «παράνομους» κουμπάρους και άσπλαχνα αδέλφια με τη βοήθεια των ράμπο του ΣΔΟΕ”.

Αυτό ξέρετε πως λέγεται; Δείγμα πολιτισμού. Το φαινόμενο βέβαια, δεν είναι σημερινό. Ανέκαθεν ο Έλληνας είχε στο αίμα του το “κάρφωμα”, τηρώντας κατά γράμμα το γνωστό “εφόσον δεν έχω κατσίκα να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”. Απλά τώρα με την δυνατότητα της ανωνυμίας που παρέχει το κράτος, αυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός αυτών που βρήκαν την ευκαιρία που έψαχναν για να κάνουν ζημιά στον διπλανό τους.

Εάν τα 200 τηλέφωνα ημερησίως μας δίνουν έναν αριθμό που αγγίζει τα 73.000 τηλεφωνήματα ετησίως και τα 6 από τα δέκα έχουν σαν κίνητρο την προσωπική εκδίκηση, αυτό σημαίνει ότι περίπου 43.000 πολίτες θα ακολουθήσουν έναν δρόμο ταλαιπωρίας που στις περισσότερες των περιπτώσεων θα είναι παντελώς άδικος.

Η σκέψη και μόνο, ότι ο οποιοσδήποτε που δεν σε χωνεύει για τον οποιοδήποτε λόγο, μπορεί να σε βάλει σε μια τέτοια ταλαιπωρία και μάλιστα ανώνυμα, είναι τρομακτική.

Ο σύγχρονος – και με τον νόμο πλέον – Ελληνικός νεο-χαφιεδισμός, είναι μια ακόμη κατάντια στην μακριά λίστα με τις κατάντιες αυτού του λαού.

Π.Π.

Advertisements

Θερμή παράκληση όχι greeklish

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s