Ο Έλληνας απέχει

“Ήδη μάλιστα έχει αρχίσει η αμφισβήτηση της σημερινής ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία έχουν αρχίσει να ξεσηκώνονται σε επίπεδο λαών αρχικά και πιο δειλά σε επίπεδο κυβερνήσεων. Η Ελλάδα όμως απέχει κατά ακραίο τρόπο από αυτές τις κινήσεις, από την ελαφρά έστω αμφισβήτηση του γερμανικού imperium.”

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από το άρθρο του Παναγιώτη Λουκάκου στο thetoc.gr

Λέει μια μεγάλη αλήθεια. Η Ελλάδα δεν εναντιώνεται σε τίποτα και απέχει από παντού. Το ζήτημα όμως, δεν είναι μόνο η αποχή που επιδεικνύουν οι πολιτειακές αρχές, αλλά την αποχή που επιδεικνύουν οι ίδιοι οι Έλληνες.

Ο μέσος Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για τίποτα και επιδεικνύει μια – σχεδόν – εγκληματική αδιαφορία για το οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του. Ότι δεν έχει να κάνει με τα απολύτως στενά όρια του σπιτιού του, του είναι παντελώς αδιάφορο.

Ο μέσος Έλληνας δεν έχει άποψη για τίποτα κι όταν εκφράζει άποψη, το κάνει αφού έχει διασφαλίσει πως αυτά που θα πει δεν θα ενοχλήσουν την ηρεμία του. Όπως έχω γράψει και άλλοτε, επαναστατεί πίνοντας μπίρες, καθήμενος μπροστά την χάι-τεκ πλάσμα του. Εάν του πεις να βγει παραέξω, θα σε βρίσει.

Το ενδιαφέρον του εξαντλήθηκε το 2011 στο κίνημα – μόδα – των “αγανακτισμένων” με τις κατσαρόλες και τα φάσκελα ως έμβλημα των διαμαρτυριών του. Στη συνέχεια επέστρεψε στην καθημερινότητα του αναπολώντας τις πλατείες και οραματιζόμενος τον εαυτό του ως “επαναστάτη” που έκανε το χρέος του.

Το χρέος του, ήταν να προστατέψει τα “κεκτημένα” του δικαιώματα. Τα μαύρα λεφτά, τους διορισμούς από το παράθυρο, το αυθαίρετο, το σεντούκι στην οφσόρ…

Ο Ιταλός, ο Ισπανός, ο Πορτογάλος και ο Γάλλος πολίτης που βλέπει την κατάσταση να ολισθαίνει με ταχύτατους ρυθμούς, δεν θα γεμίσει εν μέσω κρίσης τα χειμερινά εκδρομικά κέντρα όπως το κάνει ο Έλληνας λχ τα Χριστούγεννα. Ούτε και θα πάει να παίξει στα καζίνο 1.6 δις (2013) όπως ο Έλληνας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα με τον μέσο Έλληνα και είναι μια πραγματικότητα που την ξέρουν και οι ξένοι που ξέρουν ότι όποιος έχει λερωμένη τη φωλιά του, δεν μιλάει, άρα τον κάνεις ότι θέλεις.

Το θέμα όμως είναι, πως μαζί με όλους αυτούς που έχουν λερωμένη την φωλιά τους, την πληρώνουν και όσοι δεν την έχουν, αλλά αυτοί είναι λιγότεροι και επειδή ακριβώς δεν έχουν σεντούκια, δεν έχουν χρόνο και να διαμαρτυρηθούν καθώς πρέπει να επιζήσουν και να σηκώσουν στην πλάτη τους, τα βάρη και αυτών που μπορούν να επιζήσουν αλλά δηλώνουν το αντίθετο.

Π.Π.

Θερμή παράκληση όχι greeklish

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s