Ψήφος εμπιστοσύνης στην χώρα του καιροσκοπισμού

we_vote_for_usΚυβέρνηση που επιδιώκει την επιβεβαίωση από τους βουλευτές της και όχι από τον λαό, δεν είναι κυβέρνηση. Βουλευτές που θα υποκύψουν στην εσωτερική πίεση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που ο λαός μέσα από τον οποίο αναδείχτηκαν δεν την θέλει, δεν είναι βουλευτές.

Καιροσκόποι του χειρίστου είδους που με πρόφαση την συνοχή και το συμφέρον της χώρας, προσπαθούν να δώσουν παράταση στα δικά τους συμφέροντα που έχουν να κάνουν με τις φιλοδοξίες τους και την ανάγκη τους να αποδείξουν ότι δεν απέτυχαν.

Έλληνες για την Ελλάδα δεν υπάρχουν. Όλα γίνονται για τα ψηφαλάκια και για να μπορέσουν οι Γερμανοί να συγκρατήσουν το ευρωπαϊκό – πλέον – κύμα δυσφορίας που έχει αναπτυχθεί σε βάρος τους.

Αυτό που φοβούνται με μια πιθανή ανατροπή του καθεστώτος, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός καθ’ αυτός, γιατί γνωρίζουν πως πίσω από την αντικομφορμιστική εικόνα κρύβονται όλοι αυτοί που βοήθησαν την Γερμανία να βάλει χέρι στην Ελλάδα.

Αυτό που φοβούνται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποδοχή του από έναν λαό που διψάει να τον φέρει στην εξουσία, αγνοώντας ότι πίσω από τις βαρύγδουπες δηλώσεις, ελλοχεύει – και εδώ – ο καιροσκοπισμός και η δίψα για εξουσία για την εξουσία. Λαός που δεν βλέπει πέρα από την μύτη του και πιστεύει πως οι νεο-ευρωπαίοι νεο-αριστεροί θα τον κάνουν να ανασάνει με τα εύκολα λόγια, είναι λαός επικίνδυνος, όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για την Ευρώπη.

Οι Γερμανοί, γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μια εξαιρετικά βραχεία πορεία στην περίπτωση που θα γίνει κυβέρνηση. Γνωρίζουν επίσης ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ το κραχ δεν θα είναι απλά μια θεωρία, αλλά μια ζοφερή πραγματικότητα. Γνωρίζουν επίσης ότι σε μια τέτοια περίπτωση, με τον λαό – οριστικά πλέον – αηδιασμένο, το μέλλον θα είναι αβέβαιο. Άλλωστε, ο Έλληνας έχει αποδείξει πολλάκις ότι είναι ένας λαός που αντιδράει εν θερμώ, άρα ανίκανος και να διαχειριστεί καταστάσεις. Αυτό τους φοβίζει περισσότερο.

Με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο μπορούν και κρατάνε όπως – όπως τον εφιάλτη του domino effect μακριά από την αυλή τους. Με τον ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν ότι δεν θα το αποφύγουν, γι’ αυτό είναι ικανοί – πλέον – να φτάσουν ακόμα και στα άκρα για να κρατήσουν με νύχια και με δόντια τους παρόντες αντιπροσώπους τους στην Ελλάδα, γαντζωμένους στην εξουσία.

Το δυστύχημα, είναι πως στην παρούσα πολιτική σκηνή, δεν υπάρχει ούτε μια πολιτική δύναμη που να μην κινείται οπορτουνιστικά. Το ακόμα μεγαλύτερο δυστύχημα, είναι πως όλοι αυτοί βρίσκονται εκεί που βρίσκονται, λένε αυτά που λένε και κάνουν αυτά που κάνουν, με εντολή λαού.

Με την ίδια εντολή λαού βρέθηκαν και οι ναζιστές στην βουλή, με την ίδια εντολή λαού βρίσκεται ακόμα το ΚΚΕ στην βουλή – ως μουσειακό είδος πλέον – που βοηθάει στην συντήρηση της κατάστασης, άλλοτε με την σιωπή του και άλλοτε με την εμμονή του στον αναχρονισμό, με την ίδια εντολή λαού υπάρχουν ακόμα στη βουλή οι “δήθεν” ανεξάρτητοι βουλευτές που η αντίδραση τους στο σύστημα δεν περιελάμβανε την απάρνηση του παχυλού μισθού και των προνομίων.

Ακόμα και αυτά τα βδελύγματα που αυτοαποκαλούνται αντιεξουσιαστές, υπάρχουν και δρουν με εντολή λαού, γιατί αυτός ο λαός χρόνια τώρα λειτουργεί αντιεξουσιαστικά καταλύοντας κάθε νόμο και κάθε αρχή προκειμένου να ικανοποιήσει τα δικά του συμφέροντα.

Ότι και να πούμε, η αλήθεια είναι πως πλέον γίναμε θεατές σε ένα κακό θεατρικό έργο που γράφτηκε και παίζεται εντός των συνόρων. Γι’ αυτό, την Δευτέρα καθίστε αναπαυτικά στις πολυθρόνες σας να απολαύσετε την τελευταία πράξη του θεατρικού έργου και την ώρα που στις οθόνες σας θα ξεδιπλώνονται οι λόγοι των καιροσκόπων πολιτικών κάθε παράταξης, αναρωτηθείτε για το ποιος τους επέλεξε να βρίσκονται εκεί.

Π.Π.

Θερμή παράκληση όχι greeklish

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s