Ο Θεός δεν αγαπάει την Ελλάδα

ellinas_theos“Ο Θεός αγαπάει την Ελλάδα”, “είμαστε το επιούσιο έθνος του Θεού” και πολλά άλλα παρόμοια. Γνωστά χιλιοειπωμένα και χιλιοακουσμένα.

Παραμερίζω τα διλήμματα και τα ερωτήματα σχετικά με την ύπαρξη ή όχι του Θεού και λαμβάνω υπόψη την γενική άποψη ότι ο Θεός υπάρχει και μάλιστα αγαπάει τους Έλληνες και την Ελλάδα.

Εάν ανατρέξουμε στην ιστορία μας, θα ανακαλύψουμε ότι ποτέ και κανείς δεν αγάπησε την Ελλάδα, ούτε και τους Έλληνες. Πολύ περισσότερο ο Θεός. Στις δύσκολες στιγμές, στο πλάι μας βρισκόντουσαν πάντοτε ξένοι, αλλά και αυτοί ποτέ από αγάπη, πάντα από συμφέρον. Ένα συμφέρον που το ξεπληρώνουμε μέχρι σήμερα.

Οι μοναδικές στιγμές που τα κουτσοφέραμε μόνοι μας κάπως καλά, ήταν ελάχιστες και ήταν στιγμές που – μάλλον κατά λάθος – είχαμε αφήσει στην άκρη – για λίγο – τον εγωκεντρισμό μας. Ως είθισται βέβαια, αμέσως μετά επιστρέφαμε στα συγκαλά μας και σεβόμενοι την παράδοση μας και τον εαυτό μας, κάναμε το αυτονόητο… Διαλύαμε ότι είχαμε καταφέρει.

Οι βαθιά θρησκευόμενοι (θρησκόληπτοι), πάντα έχουν να πουν ότι αυτό το έθνος επιζεί χάρη στην πρόνοια του Θεού. Ακόμα και όταν προστρέχουν τα ξένα συμφέροντα να μας διασώσουν, για τους θρησκόληπτους έχει επέμβει η Θεία χάρις του Θεού. Το ότι πάντα η κάθε βοήθεια συνοδευόταν από ανταλλάγματα, αυτό δεν το βλέπουν και ούτε θα το δεχτούν ποτέ, γιατί πολύ απλά, θρησκόληπτοι χωρίς παρωπίδες δεν υπάρχουν και ούτε θα υπάρξουν.

Εάν δούμε τα πράγματα από την πλευρά του Θεού και αποδεχτούμε την μεγαλοψυχία του αλλά και την τάση του να μην τα πηγαίνει πολύ καλά με κάθε κουτοπόνηρο, έχω την αίσθηση πως είτε  οι θρησκόληπτοι έχουν λάθος, είτε ο Θεός δεν είναι Θεός αλλά λαμόγιο! Γιατί μόνο ένας θεός λαμόγιο θα αγαπούσε ένα έθνος που η λαμογιά έχει γίνει το επίσημο motto των κατοίκων της.

Τι είμαστε λοιπόν; Αν κρίνουμε από την επιμονή που δείχνει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων σε διάφορες καλογερικές προφητείες και στις ελπίδες που θρέφουν πολλοί να βγουν αληθινές, μάλλον είμαστε ένα έθνος που έχει επιλέξει την πλάνη ως μέσον επιβίωσης. Είμαστε ένα έθνος που έχει απαρνηθεί την λογική που λέει πως εάν θέλεις να επιβιώσεις, δεν την αράζεις κάτω από ένα πεύκο με ένα φραπέ στο χέρι, ελπίζοντας να κάνουν την εμφάνιση τους τα Χερουβείμ με τα Σεραφείμ να σου λύσουν όλα τα προβλήματα.

Οι αρχαίοι έλεγαν “συν Αθηνά και χείρα κίνει”. Οι σύγχρονοι γέροντες στο Άγιο Όρος, λένε πως ο Θεός επεμβαίνει όταν ο άνθρωπος έχει εξαντλήσει κάθε τι ανθρωπίνως δυνατό. Εμείς ως έθνος έχουμε εξαντλήσει κάθε τι ανθρωπίνως δυνατό για να έχουμε το δικαίωμα να επικαλεστούμε την εύνοια του Θεού;

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι για τον Έλληνα ο Θεός είναι κάτι σαν την φέτα με πιστοποίηση προϊόντος ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ). “Δικός μας ο Θεός και μόνο εμάς αγαπάει γιατί είμαστε ορθόδοξοι”… Ο εγωισμός μας ακόμα και σε αυτό το σημείο, σπάει κόκαλα και νεύρα, αλλά δεν είναι του παρόντος. Αυτό λοιπόν που μας λένε εν ολίγοις, όσοι επιμένουν στον Θεό της Ελλάδας, είναι πως εφόσον ο Θεός είναι δικός μας, θα βάλει το χέρι του να μας σώσει.

Ας το πάρουν επιτέλους χαμπάρι και οι ιεράρχες και αντί να ζητάνε από τους πιστούς να προσευχηθούν να βάλει ο Θεός το χέρι του, να βγούμε από αυτή την κατάσταση, να τους ζητάνε να βάλουν τα μυαλά τους να δουλέψουν και να σηκώσουν τα μανίκια να δουλέψουν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα τους.

Ο Θεός δεν αγαπάει τους Έλληνες και δεν έχει κανένα λόγο να αγαπήσει έναν λαό που έχει αποδείξει περίτρανα ότι δεν αγαπάει ούτε τον τόπο του και δεν σέβεται ούτε τους άλλους, αλλά ούτε και τον εαυτό του.

Advertisements

Θερμή παράκληση όχι greeklish

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s