Έλληνες: αυτή η διάσημη αρχαία φυλή, μόνιμα διασπασμένη

churchill«Οι Έλληνες ανταγωνίζονται τους Εβραίους, στο ποια από τις δύο φυλές είναι πιο πολιτικοποιημένη από την άλλη. Άσχετα από το πόσο άθλιες μπορεί να είναι οι καταστάσεις ή αν η χώρα τους βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, είναι μόνιμα διασπασμένοι σε πολλά κόμματα με αρχηγούς που μάχονται σθεναρά μεταξύ τους (για το ποιος θα επικρατήσει). Λένε ότι αν έχεις τρεις Εβραίους, οι δύο από αυτούς θα είναι πρωθυπουργοί και ο άλλος αρχηγός της αντιπολίτευσης. Το ίδιο συμβαίνει και με αυτή την διάσημη αρχαία φυλή (Έλληνες) όπου ο αέναος και σκληρός αγώνας της για ζωή, φτάνει πολύ πίσω, στις πηγές της ανθρώπινης νόησης. Έχουν επιζήσει (οι Έλληνες), ενάντια σε όλα όσα προσπάθησε η υφήλιος να κάνει εναντίον τους, αλλά και σε όσα προσπάθησαν να κάνουν οι ίδιοι εναντίον του ίδιου τους του εαυτού».

Winston Churchill – The Second World War. Chapter XXI – Christmas at Athens, page 866 – Published by Pilmico (Great Britain), 2002  

_____________________________________________________________________________

Με τα παραπάνω λόγια, ο Winston Churchill, στο βιβλίο του «Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος», προλόγισε το κεφάλαιο που αφορά τα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα αμέσως μετά την αποχώρηση των Γερμανικών δυνάμεων κατοχής. Από την συμφωνία της Καζέρτας (26/9/44) μέχρι τα Δεκεμβριανά και τον εμφύλιο πόλεμο.

Δυστυχώς, αυτή η διαπίστωση του Winston Churchill, για την νοοτροπία που επικρατούσε στην Ελλάδα όταν κατέγραψε τις σκέψεις του, εξακολουθεί να είναι επίκαιρη έως και σήμερα. Η Ελλάδα, είναι μια χώρα μόνιμα διασπασμένη και διχασμένη ανάμεσα σε παρατάξεις, σε ιδέες, σε αρχηγούς και σε κάθε έναν που θεωρεί ότι η δική του άποψη είναι αυτή που πρέπει να επικρατήσει – πάση θυσία – ακόμα κι αν αυτό λειτουργεί σε βάρος των εθνικών συμφερόντων.

Αυτή η τακτική της διάσπασης και του διχασμού, δεν είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα μόνο των πολιτικών. Στις μέρες μας, την ζούμε ακόμα και ανάμεσα σε επιστήμονες, που αν μη τι άλλο, θα περίμενε κανείς, αυτοί να μη λειτουργούν διχαστικά. Αναφέρομαι στους αρχαιολόγους που βρίσκονται εκτός Αμφίπολης και καταβάλλουν προσπάθειες για το ποιος θα ακυρώσει ποιόν, μια κατάσταση αληθινά τραγική.

Η εκφορά διαφορετικών απόψεων, είναι έκφραση της δημοκρατίας. Όταν όμως οι πολλές και διαφορετικές απόψεις, χάριν προσωπικών ή άλλων φιλοδοξιών οδηγούν στην διάσπαση του έθνους και στην ισοπέδωση των εθνικών συμφερόντων αυτό οδηγεί σε εθνικές τραγωδίες, όπως αυτή που ζούμε τώρα. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, ακριβώς λόγω της εμμονής στην διάσπαση, στον μόνιμο διχασμό και στον μηδενισμό των πάντων προς χάρη προσωπικών – πάντα – συμφερόντων.

Ακόμα και στις πλέον δύσκολες περιόδους, ο Έλληνας δεν επιλέγει την αντιπαλότητα αντί για την συνοχή. Κι όταν κάποιες συγκεκριμένες περιστάσεις επιβάλλουν και επιτυγχάνουν την επιθυμητή ένωση, αυτή πάντα είναι εφήμερη και ουδείς μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε κανένα από τα μέρη που έχει συμφωνήσει σε αυτήν.

Όσοι υποστηρίζουν τις συνωμοσιολογικές θεωρίες που τα τελευταία χρόνια έχουν βρει πρόσφορο έδαφος, θα πρέπει να αντιληφθούν, πως όλοι αυτοί οι “εχθροί” του έθνους μας που σύμφωνα με τις θεωρίες τους κρύβονται πίσω από την προαπάθεια διάλυσης του, δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους Έλληνες.

Οι διάφορες “μυστικές λέσχες” – ακόμα και να αποδεχτούμε ότι υπάρχουν και ότι εργάζονται νυχθημερόν για τον ξεριζωμό του Ελληνισμού – δεν έχουν λόγο να κάνουν κάτι, διότι πολύ απλά, ο Έλληνας πασχίζει χρόνια τώρα, να ξεριζώσει από μόνος του τον Ελληνισμό. Οπότε εάν ισχύουν οι θεωρίες για τους σκοτεινούς εχθρούς που θέλουν να μας εξαφανίσουν, το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να περιμένουν στην γωνία μέχρι να αυτο-εξολοθρευτούμε.

Πολυδιάσπαση, μηδενισμός των πάντων, αυτοπροβολή και εγωκεντρισμός. Αυτά είναι τα τέσσερα – κύρια – χαρακτηριστικά του σκηνικού που επικρατεί στην Ελλάδα όπου και να γυρίσεις να κοιτάξεις.

Στην Ελλάδα, οι αποκαλούμενοι απόγονοι αυτής της διάσημης αρχαίας φυλής, θέλουν να είναι όλοι πρωθυπουργοί, θέλουν όλοι να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, θέλουν να εισακούονται μόνο οι δικές τους απόψεις και όλοι επιθυμούν να έχουν την αποκλειστικότητα στο διαίρει και βασίλευε ελέω Θεού. Και όλοι –πάντα – ελπίζουν στο δικό τους αύριο. Ένα αύριο που θα εξυπηρετεί τα δικά τους «θέλω» αγνοώντας τα «θέλω» του συνόλου που συγκροτεί το Έθνος.

 

Π.Π.

 

Advertisements

Θερμή παράκληση όχι greeklish

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s