Έλληνα ετοιμάσου να φοβηθείς

eggs_fearΜε τις απανωτές δημοσκοπήσεις να δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά στον προθάλαμο του εργαστηρίου “φόβος εκλογών”. Γι’ αυτό, Έλληνα ετοιμάσου να φοβηθείς για μια ακόμη φορά.

Οι κυβερνητικοί μαζί με το μέρος του μιντιακού συστήματος που τους υποστηρίζει, θα βάλουν μπροστά την μηχανή “οι αγορές θέλουν σταθερότητα, το χρηματιστήριο θέλει σταθερότητα, οι εκλογές είναι τεράστιο έξοδο, οι επιχειρήσεις θέλουν σταθερότητα” και άλλα πολλά.

Στην αντίπαλη όχθη, για να σιγουρέψουν ότι θα αποφύγουν κάποιο ατύχημα για απότομη πτώση από το άρμα της νίκης – που προς το παρόν είναι πατίνι – θα αρχίσουν το ανάποδο πανηγύρι, για την καλλιέργεια του φόβου από την συνέχιση της πολιτικής που καταστρέφει την οικονομία και οδηγεί τον πολίτη στην πλήρη εξαθλίωση.

Θεωρητικά και οι δύο απόψεις είναι σωστές. Στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Τα περί αγορών, χρηματιστηρίου και επιχειρήσεων, είναι αληθινά αστείες δικαιολογίες. Ποιες αγορές χρειάζονται σταθερότητα; Αυτές που έχουν επενδύσει στο χρέος της Ελλάδας; Ποιο χρηματιστήριο θέλει σταθερότητα; Όποιος παρακολουθεί ακόμα και εξ’ αποστάσεως το χρηματιστήριο, γνωρίζει ότι η λεωφόρος Αθηνών υπάρχει πλέον μόνο κατ’ ευφημισμό. Ποιες επιχειρήσεις θέλουν σταθερότητα; Εάν εννοούν τις ελάχιστες μικρομεσαίες που έχουν απομείνει και το λιανεμπόριο, την μόνη σταθερότητα που βλέπουν, είναι αυτή που αφορά την σταδιακή εξαφάνιση τους από τον χάρτη.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο η υπεραισιοδοξία και οι ευλογίες Πασών των Εκκλησιών, δεν είναι σε θέση να αντιστρέψουν ως δια μαγείας την κατάσταση προς όφελος των πολιτών. Τα “γιούρια και τους φάγαμε” ανήκουν στην σφαίρα της νοοτροπίας του γηπέδου. Επιπλέον με το που καταλάγιασαν οι ευλογίες του Πάπα και οι δηλώσεις του για τις φωνές που μοιάζουν με μελωδίες, πετάχτηκε ο Λαφαζάνης με δήλωση του στην Ημερησία και είπε ότι ενδεχόμενο της εξόδου από την ΕΕ είναι πιθανό, αδειάζοντας έτσι και τον Τσίπρα και όσους πείστηκαν ότι θα ακολουθήσει μια καθαρά ευρωπαϊκή πορεία εντός του ευρώ. Άρα μια έτσι, μια γιουβέτσι που λέει και ο λαός.

Πρακτικά και οι δύο επιλογές (εκλογές τώρα ή εκλογές στην ώρα τους) είναι τελικά μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα και όλοι εμείς στη μέση καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θα πρέπει να πηδήξουμε στον γκρεμό ή στο ρέμα. Το προτιμότερο όλων είναι να γίνουν εκλογές τώρα. Μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει τώρα. Τουλάχιστον θα γλιτώσουμε και τον εκατέρωθεν εκφοβισμό που χρησιμοποιεί την βλακεία και την υποκρισία ως μέσον πίεσης.

Επειδή όμως αυτός ο τόπος, δεν έχει αναδείξει – ποτέ – πολιτικό με συναίσθηση ευθύνης και η μάχη για την διατήρηση και την απόκτηση της καρέκλας, ήταν πάντα πιο σημαντική από την ευθύνη, Έλληνα ετοιμάσου να φοβηθείς για μια ακόμη φορά. Δεν είναι τίποτα το σπουδαίο. Το έχεις ξαναπεράσει και το έχεις ζήσεις πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Ούτε το σκηνικό θα αλλάξει (παράθυρα στα κανάλια), ούτε και τα πρόσωπα (που θα σπέρνουν τον πανικό και τις αερολογίες από τα παράθυρα).

Π.Π.

Θερμή παράκληση όχι greeklish

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s