Ένα έθνος σουρεάλ

tsoliasΕλλάς των δήθεν Ελλήνων: ένα έθνος σουρεάλ. Πρόβατα που ακολουθούν υποσχέσεις για ένα ακόμα καλύτερο και πιο εύκολο αύριο χωρίς να νοιάζονται από που προέρχονται αυτές οι υποσχέσεις. Πολύ περισσότερο για το αν αυτές οι υποσχέσεις έχουν μια ορθή βάση.

Είναι οι ίδιοι…

Οι ίδιοι που ψήφισαν το “λεφτά υπάρχουν” του ΓΑΠ, είναι οι ίδιοι που θα ψηφίσουν το “λεφτά υπάρχουν” του Τσίπρα, είναι οι ίδιοι που ψήφισαν τις “σκληρές αλήθειες” της ΝΔ, είναι οι ίδιοι που ανέδειξαν τους εγκληματίες της ΧΑ σε πολιτική δύναμη. Είναι οι ίδιοι που στήριξαν το ΚΚΕ και τους ιδεολόγους του που μάχονταν να διώξουν το “κακό” κεφάλαιο αδιαφορώντας για το γεγονός ότι χωρίς κεφάλαιο δεν υπάρχουν δουλειές.

Το μόνο που είχαν να επιδείξουν, είναι ότι κατάφεραν να γίνουν από αγρότες και εργάτες, μεζονοτοκάτοχοι με πισίνες που αντικατέστησαν τις σκάφες τους και το ότι ξεκαβάλησαν τις Φλορέττες τους και τα μουλάρια, για να καβαλήσουν μερσεντικά και μπέμπες.

Δεν έγιναν βιομήχανοι, δεν έγιναν βιοτέχνες, δεν έγιναν παραγωγοί πλούτου για να τα αποκτήσουν όλα αυτά δικαιωματικά. Απαίτησαν την υφαρπαγή των χρημάτων από τους κουτόφραγκους και την επένδυση τους σε ντουβάρια, σε ρόδες, σε προπέλες και σε καλάθια με γαρίφαλα στα μπουζούκια.

Είναι οι ίδιοι που μια ζωή έβριζαν την γραφειοκρατία και την άθλια κατάσταση του δημόσιου τομέα αλλά έκαναν τα πάντα για να γίνουν μέρος του.

Είναι οι ίδιοι που από την μια σηκώνουν κομματικές σημαίες και από την άλλη γεμίζουν τις σελίδες τους στα social media με προφητείες καλογέρων και ζουν με την κρυφή ελπίδα ότι θα ξυπνήσει ο μαρμαρωμένος βασιλιάς.

Είναι οι επαναστάτες του καναπέ και της τηλεόρασης πλάσμα με HD 4Χ4 που ξεκινάνε την επανάσταση τους με μια μούτζα στην τηλεόραση τρώγοντας πίτσα, συνεχίζουν την επανάσταση τους στα social media μέσα από το high-tech smartphone βρίζοντας την Γερμανία και ολοκληρώνουν την επανάσταση τους ανοίγοντας μια…Γερμανική μπίρα.

Είναι οι ίδιοι που σέρνονται πίσω από το άρμα που τους συμφέρει κατά περίπτωση αδιαφορώντας για το χρώμα του και για τις αρχές του. Το μόνο τους κριτήριο η τσέπη τους, το δικό τους σήμερα, το δικό τους αύριο. Για τον δίπλα τους και τον απέναντι τους, ούτε λόγος.

Είναι οι ίδιοι που στα γκάλοπ διατηρούν στις δύο πρώτες θέσεις αυτούς που τους έκαψαν και αυτούς που θα τους κάψουν με υποσχετικές για μια ζωή χαρισάμενη, χωρίς βάρη, χωρίς μνημόνια και το βασικότερο όλων, χωρίς υποχρεώσεις, γιατί ως γνωστόν ο Έλληνας αναγνωρίζει μόνο τα δικαιώματα του και ποτέ τις υποχρεώσεις του.

Είναι οι ίδιοι που έφτυσαν την ιστορία τους και την θυμούνται μόνο όταν θίγεται η τσέπη τους, απαιτώντας από τους άλλους λαούς να υποχρεωθούν να αναγνωρίσουν την ανωτερότητα της Ελληνικής φυλής με εθνικοφρονικές εξάρσεις όπως αυτή του πολιτισμού και των αξιών των αρχαίων ημών προγόνων, που μεταλαμπαδεύτηκαν στη δύση.

Είναι οι ίδιοι που πιστεύουν ότι οι δυτικοί πρέπει να πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα στον Έλληνα να τον προσκυνάνε και να ρίχνουν χρυσάφι στα πόδια του για τα όσα διδάχτηκαν από τους προγόνους του. Για όλα αυτά που ο Έλληνας τα απαρνήθηκε, αλλά στα σκούρα θυμήθηκε ότι είναι μια καλή δικαιολογία για να δικαιολογήσει την ανυπαρξία του.

Όπως είπε και ο Ν. Σαραντάκος, “…οι ελληναράδες χρησιμοποιούν τους αρχαίους όπως ο μεθυσμένος τον φανοστάτη: όχι για να φωτίσουν το δρόμο τους, αλλά για δεκανίκι που θα στηρίξει τα σαθρά τους επιχειρήματα”….

Αυτή είναι η σουρεαλιστική εικόνα των κατοίκων της σύγχρονης Ελλάδας που κακώς λέγονται Έλληνες καθώς δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που ονόμαζαν Ελλάδα / Ελληνισμό εκείνοι που έζησαν σε αυτόν τον τόπο χιλιάδες χρόνια πριν.

Π.Π.

Πηγή εικόνας: http://orestix.deviantart.com/art/Tsolias-253425320
Advertisements

Θερμή παράκληση όχι greeklish

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s